Keskustan kunnallisvaaliehdokkaille!

Maanantai 29.10.2012 - Tero Pirttilä

pirttila_tero.jpgKunnallisvaalit on nyt käyty. Someron Keskustan osalta vaalit menivät hyvin. Yhden lisäpaikan saaminen tilanteessa, jossa perussuomalaiset lisäsivät kannatustaan yleisesti koko maassa, on pidettävä torjuntavoittona. Ikävämpi puoli vaalituloksessa oli se, että vaaliliittokumppanimme kristillisdemokraatit menettivät molemmat paikkansa ja vaaliliiton paikkamäärä putosi yhdellä.
 
Jatkoa ajatellen vaalitulos on hyvin selkeä. Oikeastaan ei ole kuviteltavissa sellaisia yhteistyökuvioita, joilla joku tai jotkut ryhmät pystyisivät yhdessä saamaan lisäpaikkoja. Tavallaan kaikki puolueet ovat nyt omillaan paikkojen suhteen. 
 
Kuten taas todistettiin, vaalitulos on aina yllätyksellinen. Puolueiden äänimäärien ja kannatuksen vaihtelun lisäksi myös henkilökohtaiset äänimäärät eri ehdokkailla saattavat vaihdella suuresti eri vaaleissa. Seuraavaan valtuustoon tulee 16 uutta valtuutettua eli lähes puolet valtuustosta vaihtuu. Keskustan ryhmässä vaihtuu seitsemän jäsentä.
 
Vaaleissa ei koskaan kaikki tule valituksi. Kaupunginvaltuuston jäsenyys ei kuitenkaan ole ainoa mahdollisuus vaikuttaa yhteisiin asioihin eikä se yksistään takaa vaikutusmahdollisuuksia. Lautakunnan jäsenyys tai aktiivinen osallistuminen Keskustan toimintaan saattaa olla jopa tehokkaampi vaikutuskanava. Oma aktiivisuus, osallistuminen, tärkeiden asioiden esillä pitäminen ja oman ryhmän luottamus ovat niitä tekijöitä, joiden avulla asioihin vaikutetaan.
 
Omasta ja Keskustan kunnallisjärjestön puolesta esitän parhaat kiitokset kaikille ehdokkaille ja onnittelut valituksi tulleille. Erityinen kiitos niille, jotka omalla työpanoksellaan ja ahkeruudellaan tekivät koko kampanjan mahdolliseksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kunnallisvaalit, keskusta, somero, vaalit, valtuusto, kunnanvaltuusto

Kunnallisvaaleissa ratkaistaan kuntien tulevaisuus

Perjantai 14.9.2012 klo 21:43

Kunnallisjärjestön ylimääräisen kokouksen kannanotto 13.9.2012

Lokakuun kunnallisvaalit ovat Suomen kuntien kannalta ratkaisevan tärkeät. Pääministeri Jyrki Kataisen hallitus on ajamassa maahan n. 70 suurkunnan mallia. Toteutuessaan hallituksen ajama kuntauudistus keskittäisi maaseudun ihmisten palvelut kauemmas suuriin kuntakeskuksiin ja tuhoaisi näiden ihmisten vaikutusmahdollisuudet omien palvelujensa järjestämiseen ja oman kotiseutunsa kehittämiseen. Someron kohdalla tämä tarkoittaisi kuntakeskuksen siirtymistä kymmenien kilometrien päähän. Samalla nykyisen kuntakeskuksen palvelutarjonta alkaisi väistämättä rapautua ja asiointimatkat pidentyä.

 Nyt kuntavaalien alla johtavien hallituspuolueiden puheet kuntauudistuksesta ovat lieventyneet ja mahdollisista pakkokeinoista vaietaan kokonaan. On kuitenkin sinisilmäistä luulla, että sen paremmin kokoomuksen kuin SDP:kaan halu kuntakentän ja kunnallisten palvelujen keskittämiseen olisi kadonnut mihinkään. On aivan varmaa, että mikäli kokoomus ja SDP saavat kuntavaaleissa edes kohtuullisen vaalituloksen, kuntauudistusta lähdetään viemään heti vaalien jälkeen voimallisesti eteenpäin. Juuri tällä tavalla kokoomus ja SDP toimivat myös presidentinvaalien alla: Kuntauudistuksesta ei puhuttu juuri mitään ennen presidentinvaaleja, mutta kaksi päivää presidentinvaalien jälkeen nämä puolueet löivät pöytään ehdotuksensa 70 kunnan mallista. Kunnallisvaalien jälkeen hallitus voi toimia kaikessa rauhassa haluamallaan tavalla, kun seuraavat eduskuntavaalit on vasta vuonna 2015.

Lokakuun kunnallisvaalit onkin nostettava kansanäänestykseksi kokoomuksen ja SDP:n kuntauudistusta vastaan. Suomalaisilla on nyt viimeiset hetket mahdollisuus sanoa mielipiteensä siitä, mitä mieltä hallituksen aikeista ollaan. Ääni hallituspuolueille on viesti siitä, että nykymeno saa jatkua. Ääni Keskustalle on viesti siitä, että politiikan suunnan on muututtava.

Keskusta vastustaa Kataisen hallituksen kuntauudistusta. Äänestämällä Keskustaa, annat äänesi sen puolesta, että myös maaseudulla ja maakunnissa ihmisillä on oltava oikeus ja mahdollisuus asua, yrittää, tehdä työtä ja saada palveluja. Ainoastaan hallituspuolueiden rökäletappio kuntavaaleissa saattaa saada nämä puolueet avaamaan silmänsä ja huomaamaan, että suomalaiset eivät hyväksy hallituksen ajamaa kylmää keskittämispolitiikkaa.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kunnallisvaalit, kunta, suurkunta, sdp, hallituspuolue, kuntauudistus, kokoomus, jyrki katainen