Millaisia päätöksiä keväällä tehdään?

Lauantai 4.3.2017 - Maija Saarinen

WebSaarinen_Maija_Somero_01.jpgTuleva kevät on monella tapaa merkittävä somerolaisessa arjessa. Kevään aikana nimittäin tehdään päätöksiä, jotka vaikuttavat pitkään tulevaisuudessamme. Nämä päätökset koskevat ennen kaikkea sitä, kuka kuntamme asioista päättää tulevaisuudessa ja millaisia päätöksiä haluamme tehtävän. Tulevat päätökset näkyvät lasten, nuorten ja ikääntyneiden arjessa. Taloudellinen tilanne, kuntien asema ja koko Suomen tilanne näkyy myös somerolaisessa päätöksenteossa.  

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntavaalit, vaalit, hyvinvointia huomennakin, keskusta, someron keskusta, koulutus, varhaiskasvatus, päätöksenteko, innovaatiot

Ammatillisen koulutuksen puolesta

Keskiviikko 18.1.2017 - Maija Saarinen

WebSaarinen_Maija_Somero_01.jpgLoistava blogikirjoitus Kulmasen Inkeriltä! Tässä muutama ajatus aiheeseen opettajan ja toisen ehdokkaan näkökulmasta.

Suomalaisen koulujärjestelmän hienous näkyy myös toisen asteen opintojen mahdollisuuksissa. Suomalainen nuori voi valita suhteellisen helposti oman polkunsa suuntautumalla ammatilliseen tai lukiopohjaiseen koulutukseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ammatillinen koulutus

Puheesta tekoihin! Toisen asteen opiskelijat tasa-arvoiseen asemaan

Tiistai 17.1.2017 klo 18:20 - Inkeri Kulmanen

Luin tänään erinomaisen kirjoituksen liittyen ammatillisen koulutuksen arvostukseen. Kirjoittajana toimi Turun Ammatti-instituutin kieltenopettaja Paula Takio, joka kuvaili mielestä hyvin onnistuneesti niitä ennakkoasenteita, jotka kohdistuvat ammattikouluopiskelijoihin ja heidän koulutusvalintoihinsa. On ikävää, että vielä tänäkin päivänä ammatillista koulutusta ei arvosteta samassa mittakaavassa, kuin yleissivistävää lukiokoulutusta. Asenteet ja arvot ovat syvällä yhteiskunnassamme. 

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: ammatillinen koulutus