Keskustan organisaatio uudistetaan Somerolla

Share |

Sunnuntai 15.11.2015 klo 12:13 - Tero Pirttilä


Somerolla on toiminut seitsemän Suomen Keskusta r.p:n paikallisyhdistystä sekä näiden yhdistyksen  muodostama Keskustan Someron kunnallisjärjestö ry. Paikallisyhdistykset ovat Keskustan Etelä-Someron, Keskustan Häntälän, Keskustan Someron Itäinen, Keskustan Pitkäjärven, Keskustan Someron Pohjoinen, Keskustan Somerniemen ja Keskustan Someron paikallisyhdistykset. Paikallisyhdistysten toiminta-alueet ovat määräytyneet vanhan äänestysaluejaon mukaisesti.

Tämä monimutkaiselta näyttävä organisaatio on ollut tarpeellinen aikanaan, kun kulkuyhteydet olivat huonoja ja aktiivista puolueväkeä paljon. Viimeisten vajaan kahdenkymmenen vuoden aikana paikallisyhdistysten toiminta on kuitenkin hiipunut ja keskustalainen toiminta on yhä enemmän tapahtunut kunnallisjärjestön puitteissa.

Järjestöuudistuksen tarve on tunnustettu ja siitä on puhuttu vuosia. Asia on kirjattu kunnallisjärjestön tämän vuoden toimintasuunnitelmaan.

Kunnallisjärjestön johtokunta käynnisti hankkeen kokouksessaan torstaina 12.11.2015. Johtokunta ehdottaa, että kunnallisjärjestön säännöt muutetaan paikallisyhdistyksen säännöiksi ja yhdistyksen nimi muutetaan muotoon Someron Keskusta ry. Johtokunta päätti kutsua ylimääräisen kokouksen päättämään sääntöjen ja nimen muuttamisesta. Kokous pidetään torstaina 26.11.2015. Kokouskutsu julkaistaan Somero-lehdessä perjantaina 20.11.2015.

Kunnallisjärjestön sääntömuutoksen jälkeen nykyisten paikallisyhdistysten johtokunnat kokoontuvat ehdottamaan omien yhdistystensä purkamista ja toiminnan siirtämistä muodostettavaan Someron Keskusta ry:hyn, josta tulee siis ainoa Somerolla toimiva Keskustan paikallisyhdistys. Paikallisyhdistysten purkaminen on päätettävä kahdessa paikallisyhdistyksen yleisessä kokouksessa. Alustavan aikataulun mukaan nämä kokoukset pidetään joulu- ja tammikuussa. Kokousilmoitukset tullaan julkaisemaan Somero-lehdessä.

Johtokunnan ehdotus yhdistyksen uusiksi säännöiksi.

Asiaan liittyviin kysymyksiin ja kommentteihin vastaa kunnallisjärjestön puheenjohtaja Tero Pirttilä. Puh. 0445814674 tai tero.pirttila(at)sposti.net.

Avainsanat: keskusta, somero


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini