Pitkäjärven paikallisyhdistyksen vuosikokouksen kannanotto 25.4.2013

Share |

Maanantai 29.4.2013


Länsi-Someron varhaiskasvatus- ja koulupalvelut turvattava

Kiiruun koulun uudisrakennushankkeen myötä on nostettu keskusteluun myös Someron kouluverkko. Sivistyslautakunta on hyväksynyt suunnitelman, jonka mukaan perusopetuksen 5-6-luokat siirretään uuden koulun valmistuttua yläkoulun ja lukion kanssa samoihin tiloihin. Suunnitelman tavoitteena on, että haja-asutusalueilla sijaitsevat alakoulut lakkautetaan viimeistään siinä vaiheessa kun kaikki 1-4-luokkien oppilaat mahtuvat keskustan kouluihin.

Keskustan Pitkäjärven paikallisyhdistys vastustaa Lahden ja Pitkäjärven koulujen lakkauttamista ja vaatii, että vuodesta 1997 alkaen hallinnollisesti yhdistettyjen koulujen toiminta tulee mahdollisimman nopeasti keskittää yhteen paikkaan. Tämä edellyttää sitä, että kaupunki sitoutuu tekemään tarvittavat rakennusinvestoinnit, jotta oppimisympäristöt saadaan nykypäivän tasolle ja kaikille alueella asuville lapsille voidaan taata mahdollisuus käyttää lähellä kotia olevia koulu- ja varhaiskasvatuspalveluja. Tällä hetkellä kaikille ei voida järjestää mahdollisuutta käydä oman alueen koulua tai saada hoitopaikka päiväkodista.

Somero on laaja kunta ja välimatkat ovat pitkiä. Pisimmillään Kosken, Ypäjän ja Jokioisten rajalta on matkaa Someron keskustaan lähes 30 kilometriä. Se on aivan liian pitkä matka pienille esi- ja alakoululaisille. Länsi-Someron alue on pinta-alaltaan ja asukasmäärältään niin suuri, että lapsimäärä tulee jatkossakin pysymään sellaisella tasolla, että koulu- ja varhaiskasvatuspalvelut on järkevää järjestää alueella, eikä ryhtyä kuljettamaan lapsia pitkien matkojen päästä keskustaan asti!

Avainsanat: pitkäjärvi, koulu, kouluverkko, kiiruun koulu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini